Selecteer een pagina

Voor opdrachtgevers

Startup in Residence is een regiodeal project mede mogelijk gemaakt door 8RHK ambassadeurs en de provincie Gelderland. In september 2023 hebben we 7 maatschappelijke vraagstukken gelanceerd vanuit Gemeente Oude Ijsselstreek en Veiligheidsregio Noord- en Oost Gelderland. In totaal hebben we 140 startups (Nationaal en Internationaal) bereikt om deel te nemen aan de selectiefase. Bij de pitchronde zijn 15 startups uitgenodigd om hun oplossing voor het maatschappelijke vraagstuk te presenteren. In december zijn de eerste 7 startups gestart met het Startup in Residence traject van 6 maanden om samen met opdrachtgevers tot de daadwerkelijke oplossing te komen die opdrachtgevers kunnen gaan inkopen.

In 2024 start de volgende ronde. Wil jij impact maken op jouw maatschappelijke vraagstuk? Mail ons via info@startupachterhoek.nl, dan maken we een afspraak om het programma te bespreken. Heb je nog geen vraagstuk geformuleerd maar word je enthousiast van dit project en wil je deelnemen? Wij komen graag bij je langs om samen in jouw organisatie de vraagstukken in kaart te brengen.

Wil jij vrijblijvend een brainstorm doen met Startup in Residence?

Om jullie te helpen met ontdekken welke vraagstukken er binnen jullie organisatie liggen, organiseren we een vrijblijvende brainstorm met jullie team. Neem contact op via info@startupachterhoek.nl of via 0681483222, dan maken we een afspraak om het programma te bespreken.

,,Startup in Residence is het best te omschrijven als een innovatieve inkoopmethode én een startup incubatieprogramma binnen de overheid, waarbij ambtenaren en innovatieve ondernemingen samen aan een oplossing werken voor maatschappelijke vraagstukken.’’

Tom Salemink – Projectleider Startup Achterhoek

Startup in Residence

Startup in Residence is een programma om het inkoopproces bij (semi) overheden meer toegankelijk te maken voor mkb en een boost te geven aan het (regionale) StartUp ecosysteem.

N

Inkopen met Impact !

N

Programma van ambities (ipv eisen)

N

Spannend zeker, echter met de grote maatschappelijke opgaven noodzakelijk!

N

Mogelijkheid om meer StartUp’s door de ‘Valley of Death’ te begeleiden

N

Overheidsmedewerkers (opdrachtgevers) stimuleren in meer marktgericht te denken/handelen

N

Lerend netwerk effect van inkoop verantwoordelijken in de Achterhoek

“VNOG heeft in 2021 vanuit een intern leiderschapstraject aandacht gegeven aan het stimuleren van meer ondernemerschap/ondernemendheid in de organisatie. Een flexibele schil en samenwerking met ondernemers en start-ups bieden meer kansen tot innovatie binnen de organisatie. Aanjager van SIR Achterhoek is VNOG collega Remco ten Raa. “Vanuit het leiderschapstraject Professionals voor de Toekomst ben ik bezig geweest na te denken over hoe we ons meer kunnen verbinden met het bedrijfsleven. Met als idee dat samenwerking loont en dat we als overheid niet alles alleen kunnen.”

Remco ten Raa, Veiligheidsregio Noord Oost Gelderland

Hoe werkt Startup in Residence voor jouw organisatie?

N

+/- 6 mnd incubator programma 

N

Innovatiegerichte trainingen en bijeenkomsten

N

StartUps werken aan de oplossing in een pilotproject 

N

Gemeente is mogelijk de ‘launching customer’

N

European tender werk is aan de voorkant gedaan, zodat geschikte oplossingen direct kunnen worden opgeschaald naar lange termijn contracten 

3 redenen om direct te starten met Startup in Residence

N

Vind slimmere oplossingen om het dagelijks leven van uw eigen inwoners te verbeteren

N

Faciliteer de creatieve uitwisseling tussen uw eigen medewerkers en jonge bedrijven in uw gemeente/regio

N

Stimuleer innovatie en het StartUp ecosysteem in de Achterhoek

Neem contact op

Wij zijn bereikbaar op maandag t/m vrijdag van 09.00 tot 17.00 uur. Vul het onderstaande contactformulier in of stuur een mailtje naar info@startupachterhoek.nl.

Startup Achterhoek   info@startupachterhoek.nl   Nijverheidsweg 19, 7005 AS Doetinchem   KVK: 88431444